Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Zwolse 8

ArtEZ University of the Arts, Deltion College, Landstede, Zone College, Cibap, Windesheim, Hogeschool KPZ en Viaa hebben de handen ineen geslagen en vormen met elkaar de Zwolse8. Deze acht hbo- en mbo-scholen in Zwolle bieden samen een breed scala aan beroepsopleidingen aan 50.000 studenten en werkgelegenheid aan 7.000 personen.

Zwolse 8 is namens de Zwolse mbo- en hbo beroepsopleidingen de gesprekspartner voor overheden, ondernemersorganisaties en overige maatschappelijke organisaties als het gaat om arbeidsmarktontwikkelingen, onderwijsinnovatie en een leven lang ontwikkelen.

Waar gaan we voor?

  • Dynamische en attractieve binnenstad
    Zwolle, met een dynamische binnenstad waar je wilt wonen, werken, recreëren. Hier krijg je ruimte voor je wensen en is balans tussen economische voorspoed en een prettig leefklimaat. De economische vitaliteit van de regio straalt af op een bloeiende, veilige en historische binnenstad waar je mag zijn wie je bent.
  • Excellent onderwijs
    Zwolle, met excellent onderwijs, waar je wilt studeren omdat werken en leren hier optimaal op elkaar is afgestemd. Studeren in Zwolle betekent talentontwikkeling en worden opgeleid voor de toekomst en tot ondernemend mens. De hbo- en mbo-opleidingen behoren tot de top van Nederland en brengen als vanzelfsprekend vernieuwing door het in de praktijk brengen van de aanwezige expertise. De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven zorgt voor goede kansen op de arbeidsmarkt in de regio.
  • Ondernemerschap
    Zwolle, met een unieke combinatie van vernieuwend ondernemerschap, een stabiele infrastructuur (zowel fysiek als in netwerken), een gezonde arbeidsmarkt en een zeer prettig leefklimaat. Hierdoor staat de Regio Zwolle in de top 3 van de best presterende economische regio’s van Nederland. De samenwerkende partijen zijn internationaal ingesteld en export is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap in deze regio. De aantrekkingskracht van de goede arbeidsmentaliteit in combinatie met een prettig leefklimaat in de regio zorgen ervoor dat veel bedrijven zich voor zeer lange tijd aan de regio (willen) binden.