Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Klassieke Muziek
Menu Klassieke Muziek

Visie

Visie

De werkpraktijk van een klassiek musicus is uitdagend, weerbarstig en zeer divers. Van professionele musici wordt verwacht dat ze tot veel meer in staat zijn dan enkel het uitblinken in hun eigen discipline. In deze snel veranderende wereld is het van belang om creatief, proactief en flexibel te zijn. Om jouw eigen route te bepalen en jouw visie te communiceren. Daarom leidt de Master Muziek musici op die zelf het werkveld kunnen vernieuwen, verbreden en inhoud kunnen geven.

Eigen publiek creëren  

Wil je betekenisvol zijn als muziekperformer dan is het belangrijk om je bewust te zijn van de omgeving waarin je opereert en dit bewustzijn in te zetten om jouw eigen publiek of doelgroep te creëren. Treed buiten de gebaande paden. Ga het gesprek aan met je publiek. Zet jouw creativiteit aan. Dat is wat je doet en ontwikkelt in deze master.

Impuls aan jouw ontwikkeling

De Master of Music geeft een impuls aan jouw persoonlijke en artistieke ontwikkeling. We dagen je uit om telkens net dat stapje verder te gaan. Ontwikkel nieuwe concepten en creëer impact. Laat je inspireren door gerenommeerde (gast)docenten en kom in contact met andere masterstudenten, samenwerkingspartners en (theater)programmeurs.

Ruimte

We vinden het belangrijk dat je in de masterstudie alle ruimte krijgt om jouw visie te ontwikkelen. Om juist jouw uniciteit naar voren te halen, daar maak je het verschil mee. Daarom kun je het studieprogramma voor een groot deel zelf vormgeven en zo eigen fascinaties onderzoeken. Natuurlijk leer je ook je instrument beter beheersen én je krijgt de tools om je carrière verder inhoud te geven.

Drie Pathways

De Master of Music van ArtEZ kent drie pathways. In Arnhem leiden we studenten op tot performers en makers, in Enschede tot innovators en in Zwolle tot performers en curators. Dankzij deze verschillende profielen zijn er kruisbestuivingen mogelijk. Er zijn locatie-overstijgende modules waarin samenwerken en creëren centraal staan.