Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vooropleiding Dans
Menu Vooropleiding Dans

Toelating en kosten

Toelating en kosten

Is dansen je lust en je leven en wil je later misschien wel professioneel danser, choreograaf of docent dans worden? Meld je dan aan voor de oriëntatieklas (als je in groep 7 of 8 van de basisschool zit) of voor de ArtEZ Vooropleiding Dans (voor middelbare scholieren).

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de oriëntatieklas of Vooropleiding Dans? Meld je dan per mail aan bij Tess Lucassen, t.lucassen@artez.nl.

Houd rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je zit in groep 7 of 8 van het basisonderwijs of in de brugklas van het voortgezet onderwijs;
  • Je moet eerst auditie doen en die auditie afsluiten met een positieve beoordeling.

Ben je al 14 jaar en wil je toch heel graag auditie doen voor de Vooropleiding Dans Enschede? Neem dan contact op met Tess Lucassen, t.lucassen@artez.nl.

Internet-Dansprijs 2019, Benjamin ten Thij en Sonia Westendorp:oto van Bert Holtmann.

Auditie

Tijdens de auditie beoordelen we je fysieke mogelijkheden, muzikaliteit, presentatie en creativiteit (kan je al iets van jezelf laten zien)? Ook kijken we in hoeverre je openstaat voor verbetering en voor iets nieuws leren. Na de auditie krijg je binnen een week bericht of je bent toegelaten. De toelating geldt alleen voor de oriëntatieklas of Vooropleiding Dans en alleen voor het schooljaar dat direct op de auditie volgt.

Datum auditie

Datum: dinsdag 8 maart 2022
Tijd: 17:00-18:30
Locatie: Het Stedelijk Lyceum Kottenpark

Kosten vooropleiding of oriëntatieklas

In de oriënterende fase zijn de kosten € 450
De kosten voor de Vooropleiding Dans zijn € 1.050

Dit bedrag mag ook in tien termijnen worden betaald. Verder moet je rekening houden met ongeveer € 250,- voor kleding. Voor ouders die de opleidingskosten niet kunnen dragen, is er een tegemoetkoming in de reiskosten mogelijk.