Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Moving Image
Menu Moving Image

Toelating

Toelating

Heb je een passie voor beeld, wil je graag werken op het snijvlak van ontwikkelingen in nieuwe media en in dit werkveld een toonaangevende positie veroveren? Meld je dan aan voor de opleiding Moving Image. 

De opleiding is kleinschalig, maar groeit. Op dit moment nemen we jaarlijks maximaal dertig nieuwe studenten aan. 

Toelatingseisen

Wil je je aanmelden voor de bacheloropleiding Moving Image? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden: 

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4)Abitur of een gelijkwaardig diploma; 
  • Voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen;
  • Je moet een toelatingsprocedure doorlopen en deze procedure afsluiten met een positieve beoordeling. 

Is er twijfel of je bij de start van de studie kunt voldoen aan de diploma-eisen? Neem dan contact met ons op voordat je je aanmeldt.  

Aanmelding 

Aanmelden voor de opleiding Moving Image gaat via Studielink. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail van Studentenzaken. Daarnaast krijg je van de opleiding per e-mail informatie over de toelating en de toelatingsdatum (meer info hier). Ook krijg je een vragenformulier thuisgestuurd.   

Direct aanmelden bij Studielink

 

Toelatingsexamen 

Tijdens het toelatingsexamen beoordelen we of Moving Image de juiste opleiding voor je is en of je voldoende talent en motivatie hebt om in de studie te slagen. Voor Moving Image geldt dit jaar dat alle toelatingsexamens online zijn.

We toetsen: 

  • Je creërend vermogen: het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit waarneming en concept. Hierbij letten we ook op zaken als inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal en de eigenheid die uit je werk spreekt. 
  • Je motivatie en communicatief vermogen. Hoe communicatief vaardig ben je? In hoeverre kun je je fascinatie en inspiratie delen? Hoeveel daadkracht en discipline toon je? 
  • Je vermogen tot kritische reflectie op beelden. Hierbij letten we op een onderzoekende en experimentele instelling, nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling voor kunst en cultuur.  

Online toelating 

Je krijgt, na aanmelding, een mail van de AKI waarin wordt uitgelegd - stap voor stap- wat je voor de online toelating moet doen en toegang tot een kalender waarin je zelf het tijdstip van je online toelating kunt vastleggen. Tijdens het online toelatingsinterview beoordeelt een docent of we de juiste opleiding zijn voor jou. In het gesprek van ca. 20 minuten bespreek je ondermeer samen je online portfolio en kun je vertellen waar je van droomt.

Portfolio 
Om toegelaten te worden tot de studie vinden we het belangrijk dat je werk laat zien dat je de afgelopen drie jaar thuis, op school of in enig cursusverband hebt gemaakt. Dit kan zowel vlak als ruimtelijk werk zijn. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, websites, meubels, kleren of posters. Toon werk dat een representatief beeld geeft van je creatieve activiteiten. Dus niet alleen afgeronde producten, maar ook ontwerpen en schetsen die inzicht geven in het maakproces. Zorg dat je je werk kunt toelichten.  

Toelatingsdata

Alle toelatingsexamens worden gehouden tussen februari en mei 2023, exacte data volgen zo snel mogelijk.
Deadlines aanmelding:
EU studenten: 1 juni 2023
Non-EU studenten: 1 april 2023

Uitslag en geldigheid 

De toelatingscommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten. Je hoort aan het eind van de dag van het toelatingsexamen meteen wat het advies van de toelatingscommissie is. Pas na de vaststelling van het besluit door de Examencommissie is de toelating definitief. Binnen drie weken na het toelatingsexamen krijg je bericht over de uitslag. 

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie auditie wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.   

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen 

 Wil je na het voortgezet onderwijs naar de kunstacademie? Volg dan de vooropleiding Art & Design bij ArtEZ AKI in Enschede. 

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink