Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Kunsteducatie
Menu Kunsteducatie

Toelating

Toelating

Direct aanmelden

Je meldt je voor de opleiding aan via de website van Studielink. 

Direct aanmelden bij Studielink

Lees hieronder eerst de toelatingseisen.

Extra dimensie in je ontwikkeling als kunst-educator

Ben je een kunstvakdocent of een professional uit het kunsteducatieve werkveld en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van praktijkgericht artistiek onderzoek? Wil je verdieping aanbrengen in je positie als artist-educator en om je werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen? Dan is deze tweejarige ArtEZ masteropleiding in deeltijd jou op het lijf geschreven. Meld je aan voor de master Kunsteducatie: we zijn benieuwd naar jouw drijfveren en leren je graag beter kennen.

Ik wil beter leren verwoorden wat mijn doelstelling is en hoe ik mezelf professioneler presenteer.
ROOS KOENDERS, oud-student

 • Wil je beginnen met de master Kunsteducatie? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je hebt ofwel een hbo-bachelordiploma op het gebied van kunsteducatie (docent beeldende kunst en vormgeving, theater, dans, muziek of een vergelijkbare opleiding), ofwel een wo- of hbo-bachelordiploma op het gebied van kunst, social work, pabo of media met daarbij relevante werkervaring op gebied van kunsteducatie.
  • Voor alle ArtEZ masterstudies gelden taaleisen. Voor de master Kunsteducatie geldt: B2 of vergelijkbaar. Meer weten? Lees verder over de ArtEZ algemene taaleisen
 • Allereerst meld je je via Studielink aan voor de master Kunsteducatie.

 • Na aanmelden in Studielink, ontvang je via de opleiding meer informatie over de verdere toelatingsprocedure en een link om je cv en motivatiebrief te uploaden. Geef in je motivatiebrief in elk geval antwoorden op de volgende vragen:

  a) Wat is je motivatie voor deze masteropleiding op persoonlijk vlak, op professioneel gebied en op maatschappelijk gebied?
  b) Welke thematiek zou je in deze masteropleiding willen onderzoeken?
  c) Wie of wat inspireert jou?
  d) Welke expertise kun jij bieden aan de leergemeenschap van de master?

  Op basis van je brief en je cv ontvang je via de opleiding bericht over je toelaatbaarheid en word je al dan niet uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.

 • Het toelatingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en wordt gevoerd aan de hand van je portfolio. Dit moet je meenemen naar het gesprek:

  • materiaal uit jouw artistieke en of kunst-educatieve praktijk
  • één of meer voorbeelden of foto’s van artistiek en/of kunst-educatief werk dat jou inspireert.
 • Je krijgt binnen 10 dagen bericht of je toegelaten bent. In geval van afwijzing beschrijven we ook de redenen daarvoor.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil je meer weten over de toelating? Neem dan contact op: we gaan graag met je in gesprek.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink