Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
MediaMusic
Menu MediaMusic

Songwriter & Producer

Songwriter & Producer

Dit profiel kies je wanneer je hart meer bij de basis van songs ligt; bij het schrijven van topmelodieën, teksten en songvormen. Je speelt waarschijnlijk gitaar of piano, maar beschouwt ook je laptop als je instrument. Je leert hier hoe je jouw songs tot een perfecte muziekproductie aflevert.

Hands-on profiel

Het is handig als je een instrument speelt, maar je kiest dit profiel vooral als naast het songs schrijven, tracks of ‘beats’ bouwen je ding is. Dat componeren in alle mogelijke stijlen, doe je vaak in co-writing, zoals in samenwerking met vocalisten en studiomuzikanten van de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium, maar ook met artiesten vanuit de beroepspraktijk. Je kunt ook werken in opdracht voor publishers zoals Cloud9 of MassiveMusic. Je leert bovendien hoe je de beste vocal performance uit een artiest krijgt, of hoe je een kickdrum kunt compressen. Kortom, een erg praktijkgericht, hands-on keuzeprofiel, dat je klaarstoomt voor de musicbizz van nu!

Yoda Francesco

Yoda Francesco is docent MediaMusic en werkt voor nationale en internationale grote artiesten, zoals Diplo, Major Lazor, Kriss Kross, Ronnie Flex, Sean Paul, Afrojack en Tabitha.

Henk Pool en Femke Reynolds

Deze song van Tim Akkerman is mede geschreven door Henk Pool en Femke Reynolds. Ze zijn beiden docent bij MediaMusic en internationaal werkzaam in de wereld van songs en media. Henk Pool heeft multi platinum en gouden platen in de Verenigde Staten en Europa behaald (met Marco Borsato, Laura Pausini, Sir Cliff Richard). Femke heeft grammy’s gewonnen en werkt ook bij Hans Zimmer’s prestigieuze Remote Control Studio’s in LA.