Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
SarahVandercruysse-Header
Sarah Diana

Tijdens mijn vier jaren op de academie heb ik een liefde ontwikkeld voor experimentjes. Zo noem ik althans de materiaal-onderzoeken en testjes die ik bedenk. Een van mijn experimentjes is zo ook het startpunt geweest voor mijn eindwerk. 

BLAUWTJE

Tijdens een reisproject besloot ik in Zwolle te blijven en de stad, waar ik intussen twee en half jaar woonde, maar nog niet echt kende, te gaan ontdekken. Ik had voor mezelf als doel gesteld pigmenten te foerageren en hiermee zelf inkt te maken. Onderweg kwam ik het verhaal van de Blauwvingers tegen en besloot de legende voor mezelf uit te testen. Dankzij een oproep aan de Zwollenaren ben ik doorheen gans Zwolle met de fiets gereden om ze te ontmoeten en het hoofdingrediënt in te zamelen: rosse centjes. Toen ontstond het Blauwvinger inkt experimentje. 

Cover Blauwtje
Cover Blauwtje

Er werd mij gevraagd wat ik met het geoogst resultaat zou doen, en een jaar later is het antwoord ‘delen’. Vanuit dit experimentje ontstond een fascinatie voor de werelds meest geliefde kleur: blauw. Mijn eindwerk, getiteld ‘Blauwtje’ is een met de hand gemaakt boekje over blauwe legendes en weetjes. Dit is een uniek boekje gemaakt aan de hand van gerecycleerde blauwe belastingenveloppen. 

Stapel gerecycleerde belastingsenveloppen
Stapel gerecycleerde belastingsenveloppen
Verzameling plastiekjes van belastingsenveloppen
Verzameling plastiekjes van belastingsenveloppen

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.