Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Liberal Arts
Menu Liberal Arts

Programma

Programma

De minor Liberal Arts is voor studenten die belangstelling hebben voor kunst maken, filosofische verdieping, culturele verbreding en kunst kijken als inspiratiebron. Je leert deze bronnen kennen en benutten voor persoonlijke vragen over je ontwikkeling als professional, je leven en je plek in de wereld.

Tijdens de minor werk je van maandag tot en met vrijdag in het atelier op de academie. Er zijn dagdelen waarop er lessen of begeleiding wordt verzorgd door docenten/kunstenaars en er zijn een aantal dagen/ dagdelen dat je vrije ruimte hebt om zelfstandig of in werkgroepen te werken.

Atelier

Als onderdeel van de minor Liberal Arts word je uitgenodigd om zelf kunst te maken. Ook als je geen ervaring of specifiek talent in kunst hebt kan dat, op een manier waarop alle mensen kunst kunnen maken: integer, experimenterend, onderzoekend. Je krijgt les van verschillende kunstenaars die je op weg helpen om gaandeweg zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je proces en voor de vrije ruimte die het programma biedt. Tijdens ateliergesprekken word je uitgenodigd om helder te zijn, je grenzen op te zoeken en je te verbinden.

Colleges

Naast het werken in de studio, krijg je colleges filosofie. Dit begint met een inleiding in rede en retorica: argumenteren en overtuigen, logica en metafysica, ethiek en politiek. En eindigt met lichaam en schoonheid, een inleiding in het hedendaagse esthetisch discours. Ook krijg je les over en door kunst; je leert kunst kennen, je gaat in dialoog en verbindt je aan de existentiële dimensie die in kunst te vinden is. We werken regelmatig in musea, dat leidt tot verdieping en het geven van een artistiek antwoord.