Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vooropleiding Muziektheater
Menu Vooropleiding Muziektheater

Programma

Programma

Muziektheater geeft je de creatieve tools om jouw verhaal op het podium te brengen.

De vooropleiding biedt een volledig pakket aan begeleiding, training en informatie ter voorbereiding op het toelatingsexamen van de bacheloropleiding Muziektheater.

Voor wie

  • Voor toekomstige muzikale theatermakers die de bachelor Muziektheater willen volgen en (bijna) klaar zijn met de havo, vwo of mbo-opleiding.

Programma

Jaarlijks, gedurende 26 lesweken, op donderdag van 16.30 - 19.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 16.30 uur. 

Het programma bevat onder andere de volgende onderdelen:

  • Zang: In de zangles maak je kennis met zanginterpretatie en zangtechniek. Je krijgt les in kleine groepen van docenten van de bacheloropleiding Muziektheater. Bij interpretatie staat het repertoire van muziektheater centraal. Een goed gebruik van je stem leer je in de lessen techniek. Wekelijks 30 minuten klassikale les zangtechniek en 60 minuten zanginterpretatie/klassieke zangles in kleine groep.
  • Spel: ontwikkelen van theatrale en performatieve ambachtelijke vaardigheden - wekelijks 60 minuten - en bewegingstheater - wekelijks 60 minuten.
  • Muziektheorie: met gehoortraining als belangrijkste element, wekelijks 50 minuten.
  • Werkdagen: de eerste is op de eerste zaterdag van oktober (startdag), de andere op twee aaneensluitende dagen, meestal vrijdag/zaterdag. De leerlingen van alle vooropleidingen spelen samen in ensembles en workshops onder leiding van conservatoriumdocenten. Deze werkdagen worden afgesloten met een gezamenlijke presentatie op het ArtEZ Conservatorium.
  • Voorstelingsbezoek: gedurende het jaar bezoeken de leerlingen samen met de coördinerende docent tweemaal een voorstelling.
  • Workshopprogramma op zaterdagmiddag. Op het programma staan onder meer performance, beweging, muzikale improvisatie en MediaMusic. Ieder workshopblok wordt afgesloten met een reflectieles. Hierin wordt onder leiding van de coördinerende docent besproken wat je hebt ervaren in de workshops en hoe dit je beeld van het vak Muziektheater heeft veranderd.
  • Studievoortgangsadvies: in januari krijg je het advies of je de vooropleiding kunt afmaken. Bij een negatief advies is doorstroom naar de bachelor uitgesloten. In dat geval is restitutie van een deel van het lesgeld mogelijk.

Je volgt dit programma op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.