Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
MediaMusic
Menu MediaMusic

Profielen

Profielen

Professionele muziekproducers kunnen op meerdere gebieden actief zijn. Omdat je je met een specialisme beter kunt profileren in het werkveld, kies je een profiel dat het beste bij jouw ambities past. Dat geeft focus in je studie.

Kies je profiel

Uiterlijk aan het begin van het eerste jaar van de studie kies je jouw profiel. Tijdens infoavonden, meeloopdagen, de open dag en je toelating geven we je advies waarop je jouw keuze kunt baseren. Bij de start van het tweede jaar kun je nog wisselen, als blijkt dat een ander profiel toch beter bij jouw talenten en ambities past.

Vakken zoals recording, mixing, mastering, sound design, producerkeys, arranging overlappen alle profielen en volg je dus bij elk profiel dat je kiest. Met elk profiel ben je daarom in staat om jouw muziek van begin idee tot een professionele eindproductie te brengen. Je krijgt les van veel docenten die (inter)nationaal breed qua profielen werkzaam zijn.

Je kiest een van de volgende vier profielen:

Composer for Film, Games & Media

Met dit profiel leer je componeren, arrangeren en orkestreren voor film, games en media. Dat kan met behulp van grote orkesten, maar ook componeren met een enkel instrument of met de computer behoort tot je mogelijkheden.

Meer over dit profiel

Producer for Bands, Artists & Media

Met de keuze voor dit profiel ben je een flexibele allround producer die alle stijlen kan produceren. Je produceert je eigen muziek en die van anderen. Denk hierbij aan muziek voor artiesten, bands, commercials, trailers of radio packages.

Meer over dit profiel

Electronic Artist & Producer

Wil je jouw eigen sound en identiteit ontwikkelen als elektronische music producer en artist? Dan kies je voor dit profiel. Je perfectioneert er creatieve en muzikale vaardigheden. Daarnaast leer je ook jouw muziek als live-act op het podium te krijgen. 

Meer over dit profiel

Songwriter & Producer

Dit profiel kies je wanneer je hart meer bij de basis van songs ligt; bij het schrijven van topmelodieën, teksten en songvormen. Je speelt waarschijnlijk gitaar of piano, maar beschouwt ook je laptop als je instrument. Je leert hier hoe je jouw songs tot een perfecte muziekproductie aflevert.

Meer over dit profiel