Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Jazz & Pop Zwolle
Menu Jazz & Pop Zwolle

Na de studie

Na de studie

Heb je de opleiding Jazz & Pop in Zwolle voltooid dan ben je een musicus die alle kanten op kan. De opleiding staat in het werkveld goed aangeschreven vanwege de flexibiliteit, de kennis en de brede inzetbaarheid van de oud-studenten.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Jazz & Pop Zwolle mag je de titel Bachelor of Music (BMus) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 34739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

In de muzieksector kun je op verschillende plekken terechtkomen. Dat loopt uiteen van het geven van concerten op pop- en jazzpodia tot en met het maken van theaterproducties. Ook ben je in staat studio-opnames te maken van eigen of andermans muzikale projecten. Bovendien kun je spelen in begeleidingsbands of deze leiden.

Je kunt na je studie een leidende rol nemen, maar ook coachen of goed samenwerken. Ook kan je lesgeven, zelf creatief zijn en op de achtergrond een belangrijke rol spelen. Je kennis is breed en tegelijkertijd heb je een duidelijke artistieke identiteit.

Oud-studenten van de opleiding Jazz & Pop Zwolle vind je op verschillende plekken terug. Ze zijn actief als soloartiest in pop of jazz, spelen in begeleidingsbands, hebben een eigen muziekschool of hebben ander werk in de muziekindustrie. Enkele voorbeelden zijn:

 

Met een eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funkin' Hiphop verrast The Cool Quest op menig festival. Behalve zanger Vincent Bergsma, zijn de overige vier bandleden allen (oud)studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. 

Doorstuderen

De master Jazz & Pop sluit uitstekend aan op de bachelor. In deze masteropleiding kun je je verder specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. De tweejarige studie Docent Muziek op Maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op Maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.


Alumnus Sebastiaan van Olst met Typhoon op Oerol


Alumni in Das Sound Kollektiv ft. Ruben Hein – Insomniac


Alumnus Cousin Hatfield


Alumnus Nathalie Schaap

Bekend alumni: Bertolf, Esther Groenenberg, Loran Witteveen (winnaar Dutch Jazz Competition), Tim de Wijk (o.a. Nielson), Leon Moorman & The Cool Quest.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink