Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Muziektherapie
Menu Muziektherapie

Na je studie

Na je studie

De meeste afgestudeerden zijn na een jaar al werkzaam als muziektherapeut. Je kunt aan de slag in instellingen in de gezondheidszorg, jeugdzorg of revalidatiecentra. Ook kun je gaan werken in het onderwijs, als coach in het bedrijfsleven of je vestigt een eigen praktijk.

De vraag naar muziektherapeuten stijgt snel. De positieve effecten van muziektherapie zijn namelijk goed zichtbaar, bijvoorbeeld bij ouderdomsziekten als dementie of bij te vroeg geboren kinderen. Onze alumni zijn werkzaam in een variëteit aan sectoren en werken met veel verschillende doelgroepen:

  • Alumna Anne-Greet Ravensberger werd na haar vierdejaars stage op de afdeling neonatologie (UMCG) aangenomen als muziektherapeut.
  • Alumna Yesim Saltik werkt inmiddels als muziektherapeut in Turkije, waar ze trainingen voor Turkse ouderen verzorgt. Dat doet ze namens ArtEZ in het kader van het MIDDEL Onderzoek, waarin muziekinterventies voor mensen met dementie in zes landen worden onderzocht.
  • Alumna Charity Chin stroomde door naar de master Muziektherapie waar ze een onderzoek doet naar gamification in muziektherapie. Ze is ook coach in het TechLab van de opleiding Muziektherapie. Daarnaast werkt ze als muziektherapeut in de psychiatrie.

    Meer stories

Doorstuderen

Je kunt ook nog verder studeren na je bachelor. Zo is er binnen de master Muziektherapie veel aandacht voor de technologische ontwikkelingen waar je in de master meer over kunt leren. Maar ook community building en adaptive expertise behoren tot de specialisaties in de master. Wil je als docent aan de slag? Dan kun je in twee jaar de bacheloropleiding Docent Muziek op Maat volgen in Enschede en Zwolle.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Muziektherapie mag je de titel Bachelor of Arts in Music Therapy (BA) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39206. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Muziektherapie. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink