Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Muziektherapie
Menu Muziektherapie

Na de studie

Na de studie

Studenten en alumni van de ArtEZ master Muziektherapie leveren belangrijke bijdragen aan de gezondheidszorg en aan de maatschappij – in Nederland, maar ook over de grens. Eenmaal afgestudeerd heb je een goed ontwikkeld gevoel voor cultuur en ben je in staat om op professionele wijze in te spelen op de specifieke behoeften van individuele cliënten, groepen, gemeenschappen of organisaties. Je hebt stappen gezet op muzikaal vlak, geavanceerde klinische ervaring opgedaan en je wetenschappelijke kennis en vaardigheden vergroot.

Werkveld in ontwikkeling: nieuwe kansen

Muziektherapie omvat een breed en dynamisch werkveld, wat altijd in ontwikkeling is. De kennis over en toepassing van muziektherapie breidt zich uit naar nieuwe gebieden in de (gezondheids)zorg en technologie, die worden verkend en ontdekt as we speak. ArtEZ-afgestudeerden zijn werkzaam binnen uiteenlopende terrein en op diverse plekken: van ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen tot ziekenhuizen en onderzoeksomgevingen.

Misschien wil je je richten op de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Of wellicht ga je aan de slag met het onderzoeken van een bredere toepassing van muziek in de zorg voor pasgeborenen en IC-patiënten. Welke weg je ook kiest, je bent getraind in het verkennen van nieuwe mogelijkheden en klaar om het voortouw te nemen daar waar muziek en (gezondheids)zorg elkaar raken.

Ik heb geleerd waar mijn krachten liggen en hoe ik ze heel bewust kan toepassen in mijn therapiepraktijk. Ik heb veel over mezelf geleerd. Deze master heeft me een echte boost in mijn groei als muziektherapeut gegeven.
LIZZY DINGHS, alumna

Accreditatie

De ArtEZ master Muziektherapie volgt de internationale normen en richtlijnen, waaronder die van de American Music Therapy Association en de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT). Onze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en erkend voor de specialisatie op het gebied van evidence-based Neurologische Muziektherapie. Na het afronden van de opleiding krijg je een certificaat van professionele aansluiting bij The Academy of Neurologic Music Therapy.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de master Muziektherapie mag je de titel Master of Arts (MA) voeren, met aanvulling 'in Music Therapy' (dus Master of Arts in Music Therapy).

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 49286. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master of Music Therapy. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink