Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Klassieke Muziek
Menu Klassieke Muziek

Na de studie

Na de studie

Muzikant zijn vereist creativiteit en zelfredzaamheid. De beroepspraktijk van een musicus bestaat in toenemende mate uit een mengeling van verschillende rollen en activiteiten. De scheidslijnen tussen traditionele beroepen en genres vervagen steeds verder en het veld ontwikkelt zich voortdurend – in de richting van een toekomst die nauwelijks voorspelbaar is.

Je eigen beroep creëren

Over twintig jaar zullen veel mensen een baan hebben die we nu nog niet kennen – of die we ons nog niet eens kunnen voorstellen. Hetzelfde zal gelden voor muziek. Om relevant te blijven, is het nodig om op persoonlijke en innovatieve wijze invulling te geven aan traditionele rollen. Oudere muziek kan, hoewel ontelbare keren gespeeld en uitgevoerd, nog steeds enorm fascinerend en de moeite waard zijn; maar het is aan jou als muzikant om dat te laten zien. De ArtEZ master Klassieke Muziek helpt je je plaats in de samenleving te bepalen en spoort je aan om je eigen werkomgeving te creëren in de realiteit van het huidige culturele klimaat.

Creatief, proactief en flexibel

De master Klassieke Muziek geeft je een stevige artistieke en muzikale basis. Na je studie weet je wat je kwaliteiten en sterke punten zijn en met wie en hoe je samen moet werken om je doelen te bereiken. Je bent je sterk bewust van de omgeving waarin je actief bent en je weet hoe je aan het werkveld kunt bijdragen en hoe je het kunt benutten. Met een proactieve, ondernemende, nieuwsgierige, kritische en open houding denk je vanzelfsprekend in oplossingen en mogelijkheden. Eenmaal afgestudeerd heb je niet alleen jouw eigen artistieke signatuur ontwikkeld, maar ben je creatief in de breedste zin van het woord.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de master Klassieke Muziek mag je de titel Master of Music (MMus) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 44739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink