Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Fashion Design
Menu Fashion Design

Na je studie

Na je studie

De bachelor Fashion Design in Arnhem leidt je op tot een gedreven, hooggekwalificeerde modeontwerper met een eigen signatuur. Na de opleiding beschik je over een gedegen vakkennis en kun je aan de slag als modeontwerper, stylist of mode-illustrator.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Fashion Design van ArtEZ mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Ik houd van het oplossen van puzzels, van problemen. Je moet steeds nieuwe openingen zoeken. Iedere collectie is een leercurve. Dat heb ik ook nodig.
Iris van Herpen, oud-student, in De Stentor 11 juli 2020

 

Aan het werk

Na de bachelor Fashion Design van ArtEZ in Arnhem kun je als zelfstandig ondernemer of in teamverband bij een bedrijf aan de slag als modeontwerper, stylist of mode-illustrator. Er zijn allerlei mogelijkheden; behalve in de couture kun je ook aan het werk in bijvoorbeeld de denimindustrie, of je specialiseren in patronen of in stoffen en dessins. Een deel van onze alumni start na verloop van tijd een eigen kledingmerk.

Heel wat van onze oud-studenten hebben na hun eindexamen nationaal en/of internationaal naam weten te maken.

Doorstuderen?

Na de bachelor Fashion Design kun je ook verder studeren aan een nationale of internationale masteropleiding, zoals de master Critical Fashion Practices of een masteropleiding in Londen, New York of Parijs.

Toile de Luxe, Danny Feng (FD4), photo by Nina Schollaardt

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink