Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd
Menu Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd

Na de studie

Na de studie

Na de opleiding DBKV deeltijd in Zwolle ben je een bevlogen maatschappelijk betrokken beeldend docent. Je bent niet alleen zelf professioneel met kunst en vormgeving bezig, maar weet je enthousiasme voor kunst ook op een aanstekelijke manier over te brengen.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd in Zwolle mag je de titel Bachelor of Education (BEd) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39100. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

Met een diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op zak kun je aan de slag als kunstdocent in het onderwijs. Je kunt bijvoorbeeld tekendocent, docent handvaardigheid, docent beeldende vorming of docent ckv worden. Maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer kunsteducatieprojecten opzetten, of kunsteducatief medewerker worden voor bijvoorbeeld musea, expositieruimtes en creatieve centra.  Veel van onze alumni ontwikkelen een gecombineerde beroepspraktijk.

Doorstuderen

Na de opleiding ArtEZ Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd in Zwolle kun je verder studeren aan een masteropleiding, bijvoorbeeld de master Kunsteducatie, de master Artist Educator of een van de masters in Fine Art and Design van ArtEZ. Ook een master Kunstgeschiedenis kan een interessante vervolgstudie zijn.

Werk van Anika Franken

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink