Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Interieurarchitectuur
Menu Interieurarchitectuur

Na je studie

Na je studie

Na de studie Interieurarchitectuur kun je aan de slag als ruimtelijk ontwerper bij ontwerpbureaus of voor jezelf beginnen als zelfstandig interieurarchitect. Ook kun je ervoor kiezen om verder te studeren. 

Titel en diploma 

Na succesvolle afronding van de opleiding Interieurarchitectuur in Zwolle mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.
Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.  

Aan het werk 

Een deel van onze alumni gaat na de studie Interieurarchitectuur aan de slag als junior ontwerper bij een bureau. Hier werk je aan opgaven op het gebied van wonen of werken, de zorg, retail of publieke interieurs. Opdrachtgevers zoeken oplossingen voor nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg, het onderwijs of culturele instellingen. 
 
Bij grote projecten ben je als interieurontwerper vaak een van de ontwerpers binnen een groot team, terwijl je bij kleinschalige projecten voor bijvoorbeeld particuliere opdrachtgevers vaker zelf verantwoordelijk bent voor ontwerp en uitvoering. Bij het inrichten van kantoren speelt veel meer de kennis van arbeidsomstandigheden en ergonomie een rol. In de retailleisure en horeca ligt de nadruk op marketing en strategie. Vaak werk je samen met projectontwikkelaars en grafisch vormgevers. 

Doorstuderen?  

Na afronding van de bachelor Interieurarchitectuur zijn er verschillende mogelijkheden om verder te studeren. Denk bijvoorbeeld aan de master Interieurarchitectuur (Corpo-real).
 

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink