Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Interieurarchitectuur
Menu Interieurarchitectuur

Na de studie

Na de studie

De master Interieurarchitectuur (Corpo-real) biedt een platform voor onderzoek, experiment en diepgaande kritische reflectie. Als kritisch ontwerper en interieurarchitect word je geïnspireerd om verder te kijken: over de grenzen van je eigen vakgebied, maar ook voorbij westerse concepten en denkwijzen. Eenmaal afgestudeerd is het je tweede natuur om in gevarieerde en interdisciplinaire groepen samen te werken met andere professionals, om een productieve uitwisseling van ideeën en perspectieven te stimuleren en om altijd vragen te blijven stellen.

De ruimte nemen om vooruit te denken

Als interieurarchitect is het aan jou om toekomsten te verbeelden en te beoefenen. Hoe zou onze wereld eruit moeten zien? Met je ontwerpen geef je vorm aan de wereld waarin we leven en aan het discours van je vak.

Deze masteropleiding ondersteunt je bij het vinden van je eigen weg in het brede veld van ruimte en ontwerp, en helpt je om je eigen route en stijl verder te ontwikkelen – al naar gelang de context, vraagstukken en problemen die je wilt begrijpen en verbeteren.

Master Interior Architecture | finals work: A MOMENT, CALLED HOME | Qiongge Yan
Master Interieurarchitectuur | finals work: A MOMENT, CALLED HOME | Qiongge Yan

Grenzen (doen) vervagen

Als interieurarchitect verhoud je je tot diverse contexten: politieke, culturele, historische en economische visies op lokaal, internationaal en mondiaal niveau. Je werkveld is altijd in beweging en ontwikkelt zich continu, in de context van nieuwe en terugkerende thema’s die onze omgeving helpen definiëren – een omgeving die steeds universeler en complexer wordt. Belangrijke recente ontwikkelingen vragen om nieuwe antwoorden, en om ruimtelijk specialisten die drie stappen vooruit kunnen denken.

Professioneel traineeship

Om je als interieurarchitect te kunnen inschrijven in het Architectenregister, dien je na je afstuderen een tweejarig professioneel traineeship (beroepservaringsperiode) te doorlopen. Kijk voor meer informatie over de beroepservaringsperiode op de website van het Architectenregister.

Master Interior Architecture | finals work: A PLACE FOR ALL | Soroush Javadi asl
Master Interieurarchitectuur | finals werk: A PLACE FOR ALL | Soroush Javadi asl

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de master Interieurarchitectuur mag je de titel Master of Arts (MA) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 49238. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master Interieurarchitectuur. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink