Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Muziektheater

Muziektheater

 • Bachelor
 • 4 jaar, voltijd
 • Nederlands
 • Arnhem

Combineer muziek en theater bij de enige opleiding in Nederland waar je wordt opgeleid tot maker van eigentijds muziektheater.

Ontdek meer

 1. Facebook
 2. Instagram
Muziektheater

In het kort

 • Enige opleiding in Nederland voor makers van autonoom muziektheater
 • Gericht op hedendaags muziektheater waar muziek en theater worden gecombineerd in nieuw, zelfgemaakt werk
 • Je denkt en werkt in de opleiding vanuit muziek en zo maak je theatervoorstellingen, performances, installaties en events
 • Door de vrijheid om je in tweede helft van je studie te specialiseren, studeer je af met een uniek profiel
 • Inspirerende omgeving waarin je samenwerkt met studenten van andere ArtEZ kunstopleidingen
 • Je wordt opgeleid tot een multidisciplinaire kunstenaar die hedendaagse ontwikkelingen gebruikt in je kunst

Download PDF Opleiding

Eigenzinnige kunstenaars die zich niet laten begrenzen

Muziektheater komt in vele vormen, maar bij ArtEZ in Arnhem leer je muziek en theater te combineren en zo zelf je eigen muziektheater te maken waarin je ook kunt meespelen. Denk daarbij aan theatervoorstellingen, performances, installaties en events. Muziek en theater zijn in deze opleiding het uitgangspunt. Dit leer je bij elkaar te brengen, maar je maakt ook gebruik van dans, literatuur, mode en kunst.

Muziek Theater_Generatie Z_2020
Muziektheater Generatie Z

Er zijn instrumentale en vocale lessen in deze studie, maar muziek wordt breder ingevuld met aandacht voor klank, hiphop, spoken word en muziektechnologie. Er zijn spel-, regie- en bewegingslessen waarin het werken en denken van uit de uitvoering centraal staat.  Zo word je een eigenzinnige, creatieve kunstenaar die vanaf het eerste opleidingsjaar al eigen werk maakt waarin je verschillende kunstdisciplines combineert. In de tweede helft van de studie kies je een eigen richting op basis van je voorkeuren en waar je goed in bent. 

Muziektheater bij ArtEZ leert denken en werken met de uitvoering in het achterhoofd. Je leert de vaardigheden om mee te spelen in je eigen werk als acteur of muzikant. Gedurende de opleiding ontwikkel je een eigen repertoire. Ben je eigenzinnig, nieuwsgierig en onderzoekend ingesteld? Dan ben je bij de opleiding Muziektheater van ArtEZ aan het goede adres. Je leert er als kunstenaar jezelf en de wereld om je heen te bevragen. Daarom is er in bepaalde vakken zoals bijvoorbeeld filosofie volop aandacht voor de ontwikkelingen in de samenleving.  

 

 

Open dag gemist?

De liveshow terugkijken kan hier: