Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Moving Image
Spieker Ruiz

Moving Image

Spieker Ruiz
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Engels
  • Enschede

Binnen de opleiding Vormgeving leert de studie Moving Image aan de kunstacademie in Enschede je de ongekende mogelijkheden van bewegend beeld. De focus ligt op ontwerpen, film, communicatie en design. 

Moving Image

In het kort

  • Je leert de ongekende mogelijkheden van bewegend beeld doorgronden en toepassen 
  • Je wordt opgeleid voor een toppositie in het internationale werkveld van film, communicatie en design  
  • Actueel en vernieuwend onderwijsprogramma met een stevige verbinding  
  • Uitstekende carrièrekansen 
  • Studeren in een kleine maar internationale academische gemeenschap 

Download PDF Opleiding

“By creating moving images you engender a new ‘world’ which is completely real and not the representation of something else” 

KATHARINA D. MARTIN, LECTURER PHILOSOPHY AND IMAGE THEORY 

 

  • Krijg een impressie van de academie met deze video:

 

Topopleiding voor innovatie in bewegend beeld

Moving Image is een unieke interdisciplinaire studie die de kracht van bewegend beeld onderzoekt en de (creatieve én conceptuele) grenzen ervan opzoekt in film, kunst en media.   

De toepassingsmogelijkheden van bewegend beeld via middelen als smartphones, digitale billboards en virtual reality nemen de laatste jaren in hoog tempo toe. Hierdoor is er veel behoefte aan mensen die de aard en betekenis van bewegend beeld begrijpen, originele concepten kunnen ontwikkelen en die kunnen vertalen naar beelden die raken. De studie Moving Image speelt op die behoefte in. Je ontwikkelt je artistieke en theoretisch-/filosofische vaardigheden op het snijvlak van nieuwe-mediaontwikkelingen. Zo word je een creatief strateeg met een stevige praktische en theoretische basis, die de mogelijkheden van bewegend beeld verkentoprekt en weet toe te passen in verschillende vormen van (nieuwe) media.   

Klassieke filmopleidingen volgen min of meer de hiërarchische indeling vanuit de filmwereld, door je op te leiden tot director, cameraman, scriptschrijver etc. Bij de opleiding Moving Image doen we dat anders. We omarmen de mogelijkheden binnen de verschillende vakgebieden en leiden je op om hierin zelf als kritisch en kundig maker een positie in te nemen 

Na de opleiding mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kun je als beeldend ontwerper aan de slag in verschillende werkgebieden, zowel als autonoom kunstenaar als in de toegepaste sector (denk aan digitale communicatie, visual arts design, experimentele film, cinematografie, docu-fictie en beeldbewerking).