Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Fashion Design
Foto: Louise te Poele

Fashion Design

Foto: Louise te Poele
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

Modeontwerper worden? De bachelor Fashion Design van ArtEZ in Arnhem behoort tot de beste modeopleidingen van Europa.

Fashion Design

In het kort

  • Behoort tot de beste modeopleidingen van Europa
  • Focus op creativiteit, oorspronkelijkheid, vakmanschap en werkdiscipline
  • In 2011 onderscheiden met de prestigieuze Grand Seigneur
  • Na een gedegen brede basis mogelijkheden tot specialisatie in 2D of 3D
  • Studeren in een hechte community

Download PDF Opleiding

Internationaal gerenommeerde mode opleiding

Modeontwerper worden? De bachelor Fashion Design van ArtEZ in Arnhem biedt aanstormend ontwerptalent vier jaren van onderwijs en training van hoge kwaliteit. Met deze stevige basis kun je na de opleiding een positie verwerven binnen de mode-industrie.

Belangrijke accenten tijdens de opleiding zijn het ontwikkelen van creativiteit, originaliteit en gevoel voor actualiteit, een sterk kritisch en analytisch vermogen en focus op praktische en ambachtelijke vaardigheden.

Mode lijkt een glamoureus vak, maar in werkelijkheid is het er heel hard werken. Al tijdens de mode opleiding kweek je daarvoor de juiste mentaliteit en werkdiscipline, onder andere door een groot aantal contacturen.

Grand Seigneur

De in binnen- en buitenland hooggewaardeerde opleiding ArtEZ Fashion Design in Arnhem kan bogen op een lange lijst van afgestudeerde ontwerpers en mode-illustratoren die een glansrijke carrière hebben opgebouwd. De hbo-opleiding werd in 2011 onderscheiden met de Grand Seigneur, voor meer dan vijftig jaar baanbrekend en innovatief modeonderwijs op het hoogste niveau. ArtEZ Fashion Design in Arnhem is tot op heden de enige onderwijsinstelling in Nederland aan wie deze prestigieuze oeuvreprijs vanuit de Nederlandse mode-industrie is toegekend. 

Na de studie

Na de bachelor Fashion Design mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kun je als zelfstandig ondernemer of in teamverband bij een bedrijf aan de slag als ontwerper of mode-illustrator. Er zijn allerlei mogelijkheden; van couture en ready-to-wear tot denimindustrie of sportswear, of een specialisatie in print- en textieldesign, of pattern-design. Een deel van onze alumni start na verloop van tijd een eigen kledingmerk. Wil je na de opleiding verder studeren, dan zijn er verschillende (inter)nationale masters die goed aansluiten op de bachelor Fashion Design.

Website Fashion Design

Toile de Luxe, Benji Nijenhuis & Nemo Cheminée (FD4), foto door Nemo Cheminée

Binnenkijken

Benieuwd hoe ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem er van binnen uitziet? Wil je de sfeer proeven in de werkplaatsen, ateliers, leslokalen, kantine of mediatheek? Bezoek de academie online! Een tour in je eigen tempo.

Virtual tour