Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
MediaMusic
Menu MediaMusic

Electronic Artist & Producer

Electronic Artist & Producer

Wil je jouw eigen sound en identiteit ontwikkelen als elektronische music producer en artist? Dan kies je voor dit profiel. Je perfectioneert er creatieve en muzikale vaardigheden. Daarnaast leer je ook jouw muziek als live-act op het podium te krijgen.

Elektronisch artiest met live-act

Hou je van het maken van elektronische muziek? wil je jouw eigen stijl en sound ontwikkelen én dit als artiest in een live-act neerzetten, dan ben je op je plek bij dit profiel. Tijdens de studie werk je aan de vele facetten van het producer en artiest zijn. Je werkt bijvoorbeeld aan je artiestenprofiel, ontwikkelt livesets met Ableton, synthesizers, controllers en als het je ambitie is, ook met zang of andere instrumenten erbij. Ook ontwikkel je jouw eigen signature sound library. Het maken van remixes en singles voor andere artiesten (extern of van de Popacademie) komt ook aan bod. Tevens gaan we dieper in op de vakgebieden concepting, marketing & business, club- en festivalcultuur en performance. 

Snareskin

Snareskin is de act van Jan-Merijn Versteeg. In onderstaande video was hij vierdejaars student MediaMusic. 

WinWel

WinWel is de act van Gijs van Lieshout, in 2021 afgestudeerd aan MediaMusic. Hieronder zie je hem de show van Fox Stevenson openen. Lees hier over WinWel en zijn afstudeershow voor de opleiding.