Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vooropleidingen Conservatorium Zwolle
Menu Vooropleidingen Conservatorium Zwolle

Cursussen

Cursussen

Ga je toelating doen en kun je wel wat extra training gebruiken voor het theorie-examen? Meld je dan aan voor de Spoedcursus muziektheorie en gehoorvorming bij het Conservatorium in Zwolle. Na de cursus ben je beter voorbereid op het muziektheorie-examen, dat onderdeel is van de toelating voor de bachelor.

Direct aanmelden

Een gerichte training voor het theoretische gedeelte van het toelatingsexamen. Deze training kun je volgen als je al bekend bent met de meest elementaire begrippen uit de algemene muziekleer.

Je kunt deze cursus ook volgen in ArnhemOp de vooropleidingen en cursussen zijn de ArtEZ opleidingsvoorwaarden van toepassing.

Programma

Tijdens de lessen train je je vaardigheden op het gebied van gehoor, van blad zingen, notatie, ritmes lezen/schrijven en harmonisch gehoor. Daarnaast train je je kennis van algemene muziekleer en komen eisen van het theorie-examen voor de bachelor aan bod.

De laatste les is tevens het muziektheorie-examen voor de bachelor.

Ter voorbereiding wordt aanbevolen:
Algemene muziekleer van Bernard Nelleke, hfdst 1, 2, 8 t/m 11, 18 t/m 21 of Tipboek: Muziek op papier, hfdst: 2 t/m 4, 5, 10 t/m 13.

Data 2022

Klassieke Muziek
Dinsdagen vanaf 1-2 t/m 12-4 (uitgezonderd 23-2) van 16.00-17.15 op locatie ArtEZ Conservatorium Zwolle
Docent: Harrie Janssen

Jazz & Pop en Docent Muziek
Vrijdagen vanaf 4-2 t/m 22-4 (uitgezonderd 26-2 en 15-4) van 16.00-17.15 op locatie ArtEZ Conservatorium Zwolle
Docent: Geert van Dijk

Kosten

€ 300 (inclusief kopieën en oefenmateriaal)

Annulering: Aanmelding geldt voor de volledige cursus. Gezien de korte cursusduur is tussentijdse opzegging niet mogelijk en vindt er geen lesgeldrestitutie plaats.