Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
-

Alumni te zien bij SBK Sprouts Young Talents

Het werk van drie ArtEZ-alumni wordt aankomende tijd tentoongesteld door SBK Kunstuitleen & Galerie in Amsterdam. 

-
SBK Kunstuitleen KNSM-Laan 307-309 Amsterdam
Django van Ardenne
Django van Ardenne

 

Elyne Dunning en Eddy Eustache zijn allebei dit jaar afgestudeerd aan de AKI ArtEZ Academie voor Art & Design en Martine van Lubeek aan BEAR Fine Art: Base for Experiment, Art and Research. SBK Sprouts Young Talents is een unieke overzichtsexpositie met werk van een aantal studenten van de Nederlandse kunstacademies van dit jaar. De werken zijn tweeënhalve week te zien. 

Martine van Lubeek

Isabelle Renate la Poutré

Martine van Lubeek is in 2022 van BEAR afgestudeerd met haar werk Unfiltering Polyphony: Listening to Bodies of Water. Het is een meeslepende installatie met de stemmen van de rivier. Unfiltering Polyphony is ontstaan uit een jaar lang gezamenlijk onderzoek, met als resultaat een luisterlab. Voor het werk gebruikte Martine het water uit de Rijn. 

Elyne Dunning

Elyne Dunning studeerde dit jaar af aan de AKI. In een aangetroffen ruimte reageert Elyne op objecten die ze vindt of maakt. Ze speelt voor de camera de acteur op het gecreëerde toneel. De ArtEZ-alumnus laat haar emoties zien aan de hand van de ruimte en de objecten die ze bij haar kunst betrekt.

Eddy Eustache

Ook Eddy Eustasche is sinds dit jaar alumnus van de AKI. Eddy's focus bij het creëren van zijn werk ligt bij het eerlijk beoordelen van het doen en laten van wezens. Bij niet te veel liefhebben, maar ook niet te veel haten. 'Remember that you are an animal'. 

29 september wordt een spannende dag voor de alumni. Er vallen bij de opening van de expositie twee prijzen te winnen. Namelijk de SBK Sprouts Young Talent Award en de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs. De opening begint 29 september om 17:00 en de expositie is tot 16 oktober te bezichtigen. Dit is helemaal gratis, reserveer voor de opening wel even je tickets. Veel kijkplezier!

Disciplines

Beeldende Kunst