Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#MusicRevolution: een uniek inkijkje in de muziekindustrie

  • Muziek

Muziek produceren met professionals uit de muziekindustrie: dat is de nieuwe pilot #MusicRevolution van de bachelor Jazz & Pop in Zwolle. Een week lang dompelde een groep studenten zich onder in de wereld van de muziekindustrie. Koen Gardebroek, drummer en student Jazz & Pop, is ambassadeur van de pilot en helemaal enthousiast: “Op deze manier krijg je als student een uniek inkijkje in het vakgebied, de realiteit van de muziekindustrie waarin we straks terechtkomen!"

Koen Gardebroek.

Tijdens #MusicRevolution duiken jonge talentvolle muzikanten van Deltion, ArtEZ Jazz & Pop en de Fakkelteit samen met Hedon Productiehuis de studio in. “Het was een interessante groep, met veel verschillende disciplines. De uitdaging was om met iedereen te connecten en samen een vet product te maken. Ik heb een aantal beats geproduceerd en af en toe wat ingedrumd. Daarnaast kreeg ik de kans om rond te lopen en mee te kijken in de verschillende studio’s van Beatbox, een laboratorium en ontwikkelplek voor talenten op het gebied van songwriting, performance en muziekproductie. In totaal zijn er zo’n twintig nummers gemaakt, en daar zitten echt hele vette dingen tussen.”

Voorbereiding op het echte werkveld

“Om straks succesvol te zijn in de muziek is het belangrijk dat we dit soort projecten doen. Zo leer je onder andere hoe je jezelf opneemt en hoe het is om te werken met verschillende muzikanten. Als je altijd alleen of met dezelfde persoon werkt, is het juist goed om eens een andere samenwerking aan te gaan. Je werkt ineens met mensen die je niet kent, waar het misschien wat minder soepel mee loopt en dat is heel leerzaam. Altijd werken met je ‘eigen’ mensen is onrealistisch voor hoe het echte muzikale werkveld eruit ziet.”

Drummer en producer

Koen zit in het derde jaar van de opleiding Jazz & Pop. Hij is drummer, speelt in verschillende bands en doet ook veel studiowerk. “Mijn ambitie is om een eigen studio te hebben. Ik produceer muziek voor anderen en voor mijn eigen band, daarnaast doe ik af en toe sessiewerk. Ik wil vooral veel creëren, voor veel verschillende mensen en muzikale culturen. Door #MusicRevolution ben ik nog zekerder over mijn ambities dan ik al was.”

Bekijk hier de video over #MusicRevolution. #MusicRevolution is de eerste pilot die voort gekomen is uit de samenwerking tussen Hedon Productiehuis, de Fakkelteit, het Deltion College en ArtEZ Conservatorium Zwolle. Op het Conservatorium kijken we verder dan de ontwikkeling van alleen je muzikale - en artistieke talent: we ondersteunen je ook bij het organiseren en ondernemen van samenwerkingen met andere disciplines en sectoren, zodat jouw muzikale talent je werk kan worden.

#MusicRevolution is een project dat tot stand is gekomen vanuit de Kwaliteitsafspraken van ArtEZ.

Volg Koen