Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

OPEN CALL voor UrbanPop talent

  • Muziek

De Popacademie van het ArtEZ Conservatorium in Enschede verzorgt een keuzeprofiel UrbanPop. Voor een pilot is de Popacademie op zoek naar toptalent in de UrbanPop dat níet op ArtEZ studeert, om daar gratis bij aan te sluiten! Binnen ArtEZ UrbanPop ligt de nadruk op maken, produceren, recorden, publiceren, netwerken en bouwen aan jouw eigen profiel als urban-/pop-artiest of producer. Deze pilot neemt je gratis mee door het hele land en brengt je middels diverse writing camps in contact met andere urban- en popartiesten, producers en nieuwe netwerken.

Manu van Kersbergen
Manu van Kersbergen

In deze pilot is veel focus op je eigen gewenste ontwikkeling als artiest en/of producer. Je gaat aan de slag met een persoonlijke ontwikkelingsvraag en kunt hier je eigen team aan professionals omheen bouwen (van marketing tot publishing; van songwriting tot branding). Hierbij word je bijgestaan door een vast team van coaches met jarenlange ervaring in artiestenbegeleiding als Yoda Francesco (o.a. Ronnie Flex, Diplo, Tabitha), Henk Pool (1DCs, Songwriting docent) en Manu van Kersbergen (o.a. FunX, matchmakersnetwerk), maar ook zullen er regelmatig masterclasses en luistersessies plaatsvinden van gevestigde artiesten en relevante professionals uit de urban en pop scene, aangevuld met coaches uit het werkveld. 

Door zoveel mogelijk ‘real-life’ situaties naar binnen te halen, waarbij je dus schrijft en pitcht voor projecten en artiesten uit ‘the real (urban) world’, verwachten we dat je naast een sterke ontwikkeling ook een mooi netwerk kunt opbouwen. Ondertussen houden we goed de vinger aan de pols als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens regelmatige feedbackmomenten kijken we naar wat heb je gemaakt en welke training of coaching je nog verder zou kunnen helpen. Een keuzeprofiel met echte ruimte voor individuele ontwikkeling en met je eigen artistieke signatuur als uitgangspunt.​​​​​​​

Ben jij geïnteresseerd? Aanmelden kan tot en met de laatste week van augustus 2022. Heb je eerst nog vragen? Mail Davy de Wit, opleidingshoofd Popacademie.

Ik wil me aanmelden!