Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Prijzen voor ArtEZ-studenten op het Rosa Spier Harp Concours

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Tijdens het Rosa Spier Harp Concours van de Nederlandse Harp Vereniging zijn twee ArtEZ-studenten in de prijzen gevallen. Megan van Uffelen (student Vooropleiding Jong Talent Klas) heeft een 1e prijs en de prijs voor beste uitvoering van het verplichte werk gewonnen in categorie 2 (15-t/m 17 jaar) Pedaalharp. Shamáti Willemse (eerstejaars student bachelor Klassieke Muziek) won een aanmoedigingsprijs en de prijs voor beste uitvoering van het verplichte werk in categorie 3 (18 t/m 21 jaar) Pedaalharp.

Shamáti Willemse
Shamáti Willemse

De Harp Vereniging Nederland organiseert elke twee jaar het Rosa Spier Harp Concours. Deelnemers aan het concours zijn 21 jaar of jonger. Het zesde Rosa Spier Harp Concours 2022 was op 28 en 29 mei 2022.

Megan van Uffelen

In september 2019 werd Megan toegelaten tot de Jong Talent Klas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Vanaf 2019 heeft Megan geparticipeerd in een aantal nationale en internationale concoursen en won hier ook verschillende prijzen. Megan is één van de vijf geselecteerde harpisten die uitgenodigd is voor een International Celebrity Masterclass van het Wereld Harp Congres dat zal plaatsvinden in juli 2022 in Cardiff.

Bron: Harp Vereniging Nederland

Megan van Uffelen

Shamáti Willemse

Shamáti is 17 jaar en eerstejaars student Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. In 2020 nam ze ook deel aan het Rosa Spier Harp Concours en ze speelt regelmatig op het Jong Talent Concours. Ze speelt graag in ensembles en heeft ook veel plezier in solo optredens op sfeervolle locaties, maar harplessen geven heeft haar grootste passie.

Bron: Harp Vereniging Nederland

Bekijk de optredens

Alle optredens van het concours zijn in bovenstaande video te bekijken. Het optreden van Megan zie je vanaf 58:25. Shamáti zie je vanaf 1:19:30.

Meer info?