Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: La Kaandorp aanwezig bij Kaandorp Cantate van ArtEZ op de planken

  • Muziek

Een ode brengen aan de Koningin van de Kleinkunst: deze muzikale eer is aan de studenten van de opleiding Jazz & Pop in Zwolle. Dat Brigitte Kaandorp herself dan bij de repetities en de première aanwezig was, maakt het voor de studenten extra bijzonder. Kaandorp achter de schermen: "Ik heb al drie keer gehuild. Het is heel erg goed. Heel mooie harmonie, mooie stemmen, en grappig ook!"

GESPOT: La Kaandorp aanwezig bij Kaandorp Cantate van ArtEZ op de planken

ArtEZ op de planken

De productie is onderdeel van ArtEZ op de planken. Sinds een aantal jaar brengen studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle middels dit project een eerbetoon aan tekstdichters, componisten en artiesten uit de Nederlandse kleinkunst-, theater- en muziekgeschiedenis. Met dat programma touren de studenten een week lang langs diverse theaters in Nederland. Dit academisch jaar wordt een eerbetoon gebracht aan Brigitte Kaandorp. Dat doen de studenten met eigen interpretaties en close-harmony arrangementen gemaakt door Jan Wichert Bunschoten. De regie is in handen van Louis van Beek. Op 16 mei vond de try-out plaats en de show loopt door tot en met 21 mei.

SBS Shownieuws

Het programma SBS Shownieuws was bij de première aanwezig en bracht er een kort item over uit. Brigitte Kaandorp is enthousiast in het fragment: “Ik vind dat ze zich heel mooi inhouden. Meestal gaan mensen heel erg druk interpreteren, maar zij staan vrij sec vooruit te zingen. Heel mooi, heel zuiver.” Je bekijkt het item hier of door op onderstaande afbeelding te klikken.

Kaarten

Kaarten voor de aankomende voorstellingen koop je via onderstaande links:

Meer info?