Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: studenten Conservatorium Zwolle vallen in de prijzen tijdens NOVAM Accordeonconcours

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Het was een vruchtbaar accordeonconcours voor het Conservatorium in Zwolle. Maar liefst drie studenten vielen in de prijzen. Het duo Sempre Insieme, bestaande uit twee bachelorstudenten Klassieke Muziek, won de eerste prijs in de afdeling Kamermuziek C. Chantal Schelhaas, student aan de Vooropleiding Muziek, werd tweede op het concours.

GESPOT: studenten Conservatorium Zwolle vallen in de prijzen tijdens NOVAM Accordeonconcours

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) organiseerde op 20 maart 2022 voor de 18e keer het Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek

Sempre Insieme

De eerste prijs in de afdeling Kamermuziek C ging naar Sempre Insieme, een duo bestaande uit sopraam Anneloes Kriek en accordeoniste Ilse Kok. Beiden zijn zij derdejaars student aan de bachelor Klassieke Muziek. Anneloes studeert Klassiek Zang bij Marjan Kuiper, Ilse studeert Klassiek Accordeon bij Stanislav Jusufovic. Naast het behalen van de eerste prijs, won het duo een extra prijs: volgend jaar speelt Sempre Insieme in het lunchconcert tijdens het volgende NOVAM concours voor solisten en kamermuziek in maart 2023.

Volg Sempre Insieme

 

Chantal Schelhaas

Chantal Schelhaas is student aan de Vooropleiding Muziek van van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Zij sleepte de tweede prijs binnen. Uit het juryrapport van jurylid Otine van Erp: "Mooi gespeeld! Hier komt Chantals muzikaliteit heel goed tot uiting.”