Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Studenten Jazz & Pop Zwolle vallen in de prijzen tijdens Eurosonic Noorderslag 2022

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Popfestival Eurosonic Noorderslag vond in 2022 online plaats. Het drie dagen durende festival focust zich op nieuw Europees poptalent en daar horen natuurlijk prijzen bij. Maar liefst twee studenten van de opleiding Jazz & Pop in Zwolle vielen in de prijzen. Mathijs Louwsma won de Cultuurfonds Pop Stipendium met zijn band The Vices. Jurgen Gerlofs, musical director en toetsenist van band Blanks, sleepte de Music Moves Europe Awards in de wacht. Tilmar Junius, hoofd Jazz & Pop Zwolle: "Ik ben supertrots op deze terechte prijswinnaars en ambassadeurs van de opleiding!"

The Vices. Fotograaf: Niels Knelis
The Vices. Fotograaf: Niels Knelis

Mathijs Louwsma (The Vices)

Mathijs Louwsma is naast student Jazz & Pop in Zwolle, drummer van The Vices. De band won de Prins Bernard Cultuurfonds Pop Stipendium 2022. Met dit stipendium beloont het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks een veelbelovende artiest of band.

De jury over de winnaar: "The Vices zet dromen om in acties. De band is wars van opportunisme en prestatiedruk en toont een enorme drive. Geen singles maar albums worden uitgebracht, bijna als een filosofisch concept. De laatste jaren zijn grote stappen gezet en creatieve vondsten getoond. Zo wist de band ook tijdens corona op inventieve wijze zichtbaar te blijven en inspiratie te bieden aan anderen."

Bron: Prins Bernard Cultuurfonds

Bekijk hieronder het optreden van The Vices op Eurosonic Noorderslag 2022.

Jurgen Gerlofs (Blanks)

Jurgen Gerlofs is student aan de opleiding Jazz & Pop in Zwolle en is musical director en toetsenist van Blanks. De band was een van de viif winnaars van de Music Moves Europe Awards. Deze jaarlijkse prijs voor popmuziek, medegefinancierd door de Europese Unie, is een eerbetoon aan opkomende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen.

De jury over Blanks: “Superaanstekelijke verfijnde synthpop met flashbacks naar de jaren 80. Niet alleen in de artisticiteit en uitvoering, maar ook in de songwriting.”

Bron: Music Moves Europe Awards

Bekijk hieronder het optreden van Blanks op Eurosonic Noorderslag 2021.