Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ op de Dutch Design Week 2021

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...

Een oproep tot minder: minder consumptie, minder producten en dus minder afval. En daar waar het niet minder kan? Meer beter: meer duurzame producten met meer waarde, waardoor consumenten op een andere manier met producten om gaan. Dat is waar het om draait tijdens de Dutch Design Week (DDW) 2021, die plaatsvindt van 16 t/m 24 oktober in Eindhoven. Met The Greater Number als overkoepeld thema wordt gezocht naar een hernieuwde waarde tussen consument en product – de zoektocht naar het betere aantal, waar ArtEZ vorm aan geeft met verschillende projecten, exposities en onderzoek. Studenten en onderzoekers geven een inkijkje in hun werk.

ArtEZ @ DDW21
ArtEZ @ DDW21

Vanuit ArtEZ zijn op Dutch Design Week 2021 aanwezig: de bachelor Design Art Technology, de bachelor Crossmedia Design, de bachelor Product Design, de bachelor Interieurarchitectuur (IN_architecture), de master Interieurarchitectuur (Corpo-real), de master Performance Practices, het lectoraat Tactical Design, het lectoraat Mode en het ArtEZ Centre of Expertise Future Makers. 

 

The Greater Number - de zoektocht naar het betere aantal

Dutch Design Week (DDW) kiest in 2021 voor het overkoepelende thema The Greater Number, de zoektocht naar het betere aantal. Met dit thema roept DDW aan de ene kant op tot minder. Minder consumptie, minder producten en dus minder afval. En waar het niet minder kan, meer beter: meer duurzame producten met meer waarde, waardoor consumenten op een andere manier met producten om gaan. Met dit thema streeft DDW naar een gedragsverandering bij de consument en producent. Door te zoeken naar een hernieuwde waarde tussen consument en product, komen tot een veranderende ontwerppraktijk.

Over DDW

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten (bron: www.ddw.nl).