Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Oud-studenten Tessa de Boer en Joris Suk (MAISON the FAUX) winnen Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2021

  • Fashion
  • ArtEZ-prijswinnaars

De grootste podiumprijs van Nederland, de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, is op 20 september 2021 uitgereikt aan DJ Carista Eendracht en multidisciplinair modelabel MAISON the FAUX. Het modelabel is opgericht door twee oud-studenten Fashion Design, Tessa de Boer en Joris Suk.

Foto: Emma te Rietbrink
Foto: Emma te Rietbrink

De Gieskes-Strijbis Podiumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de podiumkunsten in Nederland. Makers van theater, muziektheater, muziek, compositie of dans komen in aanmerking voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Van de kandidaten wordt verwacht dat ze een duidelijke visie hebben op het bereiken van nieuw publiek, het behandelen van nieuwe thematiek en het ontwikkelen van nieuw repertoire.  Het prijzengeld van 60.000 euro mogen de prijswinnaars inzetten voor hun artistieke ontwikkeling.

Oordeel Adviescommisie

De Adviescommissie van de Gieskes-Strijbisprijs zei het volgende over MAISON the FAUX:
“Tessa de Boer en Joris Suk overtuigen door hun enorme begeestering en drive om langs en buiten alle gebaande paden in de modebusiness te kiezen voor een veel theatralere presentatie van hun werk. Weg van de snelle productieprocessen in die industrie ontwikkelen ze een unieke performance praktijk, waarbij ze het avontuur niet schuwen. De commissie vindt hun werk een ode aan de verbeelding en een rolmodel voor inclusiviteit en emancipatie, en hoopt dat de podia in Nederland én daarbuiten ruim baan gaan bieden aan MAISON the FAUX.”

 

Meer over MAISON the FAUX