Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sharon Gesthuizen nieuwe directeur ArtEZ Academie voor Art & Design Arnhem

Het College van Bestuur van ArtEZ University of the Arts is verheugd te kunnen melden dat per 1 april a.s. Sharon Gesthuizen wordt benoemd als directeur van de Academie voor Art & Design Arnhem. Sharon is geen onbekende van ArtEZ. In 2002 studeerde zij af aan dezelfde academie in autonome beeldende kunst. Daarna maakte zij carrière in de politiek en zat ruim 10 jaar in de Tweede Kamer. Daar schreef ze twee boeken over, waaronder een onlangs verschenen kinderboek over democratie, met illustraties van eigen hand.

Sharon Gesthuizen

Haar achtergrond in de kunsten heeft zij niet uit het oog verloren: zo was zij tot voor kort onder andere lid van de raad van toezicht van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op dit moment is zij manager a.i. van Stroom Den Haag, een instelling die kunst de ruimte biedt door de juiste randvoorwaarden te scheppen, zowel in de openbare ruimte als binnen haar eigen muren.

Het College van Bestuur is erg blij met de komst van Sharon Gesthuizen. Maarten Bremer, lid College van Bestuur: “Zij versterkt onze University of the Arts met haar ervaring en inzicht in zowel de kunsten als het leiden van een publieke/kunstinstelling. Met haar maatschappelijke betrokkenheid heeft ze laten zien hoe onze studenten zich door en vanuit de kunsten kritisch kunnen verhouden tot hun omgeving en er aan bij kunnen dragen. We kijken ernaar uit om samen onze visie Art Changes verder invulling te geven.”

Sharon Gesthuizen: “Met onvoorstelbaar veel plezier en enthousiasme ga ik dit voorjaar aan de slag bij ArtEZ – een school die me veel heeft gegeven en waar ik me voor honderd procent voor wil inzetten. Kunstonderwijs helpt zoveel mensen kansen te grijpen, ik zie ernaar uit mijn bijdrage aan een geweldige hogeschool te leveren!”

Lees meer over Academie voor Art & Design Arnhem.